DE WERELD REPAREREN
O'SLABO IN ANTWERPEN VAN 10 SEPTEMBER TOT 15 OKTOBER 2017

Wat

De Gezusters hirngespinst veranderen de wereld door de ogen van het kind.

Kinderen zijn te allen tijde de aanvoerders van de manier waarop de wereld in hun stad kan veranderen en krijgen de verantwoordelijkheid om dat te doen. Hierbij worden ze door de gezusters en andere kunstenaars ondersteund, bezield en geprikkeld om samen actie te ondernemen.

De Gezusters hirngespinst trokken de voorgaande twee jaar, met o’skar, hun mobiel, experimenteel decor, de wereld rond. Met deze omgebouwde rolstoel, die later een fiets werd, gingen ze op zoek naar plannen van kinderen om de wereld te repareren.

Samen onderzochten ze, bedachten, speelden en zinspeelden ze – tijdens een theatrale ontmoeting op school – alternatieven om de wereld mooier, gezonder en vooral beter te maken.

10 SEPTEMBER 2017 – 15 OKTOBER 2017

Met deze verzamelde plannen gaan ze nu aan de slag. Vijf weken lang steken ze, samen met kinderen, de handen uit de mouwen. Vier concrete wereldverbeterplannen worden effectief uitgevoerd door, voor en met kinderen.

De gezusters Hirngespinst willen op deze manier het resterende sprankje hoop op een betere wereld omzetten naar een laaiend vuur in beweging.

LAB plein; we bezetten een openbaar plein en ontwerpen en bedenken een kunstwerk, in samenwerking met kunstenaarsduo ELKE&BRUNO
LAB plein deux; we bezetten het plein op de kruising van de trapstraat en de visétraat en bouwen de plannen uit LAB plein om tot een kunstwerk, ook in samenwerking met ELKE&BRUNO
LAB groen; we fatsoeneren, nee we plantsoeneren voor de volle vier seizoenen (een jaar lang dus) en leggen zomaar een plantsoen aan op het Rockoxplein. Gelukkig bijgestaan door Benjamin Boutreur en Pakt.
LAB cuisine; we ontdekken de lokale en vegetarische keuken waar we, in samenwerking met de dames van OOGST, een maaltijd bereiden voor mensen die in armoede leven.
LAB zebra; we pimpen met O’sgraffer; een stoere machine die reversed graffiti ze, zebrapaden en gevaarlijke kruispunten aan scholen, in samenwerking met ROOFTOPTIGER.
LAB publiek; we verwelkomen passanten in O’slabo. We bekokstoven groene guerilla-acties en smeden kleine plannen met iedereen die, en passant, de wereld wil verbeteren.
Elke zaterdag om 11u houden we O’sgedacht; een gesprek tussen kinderen en professionele wereldverbeteraars (Britt van Marsenille, Dimitri Leue, Reinhilde Decleir, Maartje Wortel …) onder begeleiding van Gideon Hakker.

 

Dit project ontwikkelt zich dankzij de ideeën van kinderen en met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en 

<< TERUG