DE WERELD REPAREREN
O'SLABO IN ANTWERPEN VAN 10 SEPTEMBER TOT 15 OKTOBER 2017

REPARATIES & HERSTELLINGEN in de openbare ruimte. De gezusters Hirngespinst staan van 10 september tot 15 oktober op het theaterplein voor hetpaleis met O’slabo, een bruisende ontmoetingsplaats, een artistiek labo waaruit verschillende theatrale acties en interventies op locaties in de stad plaatsvinden.

 

O’SLABO // Theaterplein

 

LAB PUBLIEK

We verwelkomen passanten in O’SLABO. We bekokstoven groene guerilla acties en smeden kleine plannen met iedereen die, en passant, de wereld wil verbeteren.

WANNEER LAB PUBLIEK

Kom langs op alle zaterdagen en zondagen tussen 10 september en 15 oktober op het Theaterplein. Vrije toegang voor iedereen!

O’SGEDACHT

Op alle zaterdagen van 10 september tot 15 oktober om 11:00u voeren kinderen en professionele wereldverbeteraars debatten onder begeleiding van kinderfilosoof Gideon Hakker. In O’SKARAVAN op het Theaterplein bouwen we een knusse studio waar we onder andere Dimitri Leue, Reinhilde Decleir, Britt van Marsenille, Bruno Vanden Broecke en Alexia Leysen zullen ontvangen. Het gesprek wordt live gestreamed en kan worden gevolgd in de nieuwe foyer van hetpaleis.

LAB CUISINE

We ontdekken de lokale en vegetarische keuken waar we, in samenwerking met de dames van OOGST, een maaltijd bereiden voor mensen die in armoede leven.

WANNEER LAB CUISINE

Op dinsdag 3, donderdag 5 en vrijdag 6 oktober koken we met schoolkinderen. Op woensdag 4 oktober koken en repareren we met vrij publiek vanaf 15:00u. Om 18:00u is er het gemeenschappelijk zelfgemaakt diner.
Info & tickets via www.hetpaleis.be

LAB GROEN

We fatsoeneren, nee we plantsoeneren, voor de volle vier seizoenen (een jaar lang dus) en leggen tuintjes aan midden in de stad. Gelukkig bijgestaan door Benjamin Boutreur, een muzikale, tuinier hobbyist, boer Joost en de boeren van PAKT; zij hebben de daktuinen in ‘t Groen Kwartier in Antwerpen.
In overleg met de burgerbegroting en het district Antwerpen kregen we een stuk gras aan het Rockoxplein, om een plantsoen aan te leggen, toegewezen. Jammer genoeg wogen de positieve klanken niet op tegen de negatieve weerstand van sommige buurtbewoners.
Daarom hebben we besloten om verder te werken in O’slabo op het Theaterplein, aan onder andere ons kleine plantsoen dat we aanlegden tijdens O‘SKAMP.

WANNEER LAB GROEN

Op dinsdag 19 september, donderdag 21 september en vrijdag 22 september plantsoeneren we met schoolkinderen.
Op woensdagnamiddag repareren we met vrij publiek van 14:00u tot 16:00u.
Info & tickets via: www.hetpaleis.be

WANNEER ANDERE LABS >> << TERUG